Doorstroom: architecturale en beeldende vorming vorming (3-4)Beeldende en Architecturale vorming

Voor wie is deze studierichting?

Je wilt een studierichting die een brede algemene vorming in taal-, cultuur- en wetenschapsvakken combineert met een gevarieerd pakket kunstvakken. Je hebt interesse in verscheidene disciplines van de beeldende kunst en in architectuur en wil op een creatieve manier aan de slag om hierin zowel conceptuele als praktische vaardigheden te ontwikkelen als voorbereiding op de derde graad.


Wat leer je in deze studierichting?

Naast een ruim en uitdagend pakket algemene vorming, word je ingeleid in de wereld van kunst en architectuur. Binnen de beeldende vorming ontdek je een brede waaier aan beeldende middelen en technieken en leer je je uitdrukken in zowel het platte vlak als in de ruimte. Dit kan gaan van tekenen, schilderen en grafische technieken tot boetseren, sculpteren, assembleren, en meer. Via onderzoek en experiment leer je je weg te vinden in de kunstwereld en je eigen vormentaal te ontdekken. In de architecturale vorming maak je kennis met de basisprincipes van architectuur en ruimtelijk ontwerp. Je leert op een procesmatige manier om architecturale ontwerpen te maken. Je leert fysieke modellen maken en leert verschillende teken- en schetsmethoden die gebruikt worden om ideeën voor architectonische ontwerpen vast te leggen en te communiceren. Naast dit alles leer je tekenen naar waarneming en ontdek je gaandeweg allerlei materialen zoals potlood, krijt, pastel, houtskool, inkt … . Al doende krijg je inzicht in de wereld van het 2D en 3D vormgeven.


Wat kan je doen na de studierichting?

De studierichting Beeldende en Architecturale vorming is een voorbereidende studierichting op de derde graad Beeldende vorming of derde graad Architecturale vorming. Studierichtingen uit beide andere finaliteiten behoren ook tot de mogelijkheden.