Arbeidsmarkt: centrale verwarming en sanitaire installaties (5-6)Opleiding

Je krijgt een brede basisvorming op het gebied van sanitaire installaties en verwarmingsinstallaties. Hierbij zal er ook aandacht zijn voor de montage van koelinstallaties en verluchtingssystemen. Je leert in deze opleiding de meest courante en moderne materialen bewerken, installaties uitvoeren en de specifieke gereedschappen en machines hanteren. De nadruk zal hierbij liggen op hernieuwbare energie en duurzame technieken. Je wordt een vakman of -vrouw met een ruime kennis van materialen en technologie. Het vijfde jaar zal vanaf de maand januari één dag per week op stage gaan om praktische ervaringen op te doen. Tijdens het zesde jaar zal dit meteen gebeuren vanaf de start van het schooljaar.

Stage

Naast de schoolcomponent is er in het lesprogramma ook nog lestijd voorbehouden voor stages. Zowel in het vijfde als in het zesde jaar draai je gedurende de stage mee in een bedrijf. Je pas de kennis die je op school hebt verworven toe op de werkvloer én je leert nog meer bij uiteraard.

Verder studeren - Tewerkstelling

Eenmaal afgestudeerd kan je als installateur sanitaire installaties en verwarmingsinstallaties aan de slag. Je kan ook zelf een bedrijf opstarten, een ondernemersopleiding volgen, een 7de specialisatiejaar Verwarmingsinstallaties of een 7de Technicus installatietechnieken duaal leren aanvangen.