Arbeidsmarkt: decor, etalage en publiciteit (5-6)Voor wie is deze studierichting?

Je bent een creatief talent met een passie voor vormgeving en styling. Je houdt ervan om hier actief mee aan de slag te gaan. Je bent handig en geïnteresseerd in het ontwerpen en creëren van mooie en aantrekkelijke visuele presentaties. Je wordt blij van ruimtes inrichten of kledij en presentaties te stylen, zodat alles tot in detail op elkaar is afgestemd, klaar om een publiek aan te spreken.


Wat leer je in deze studierichting?

In de derde graad Decor, etalage en publiciteit bouw je verder op de aangeleerde technieken van de tweede graad. Je werkt aan steeds meer uitdagende opdrachten in het domein van de visual merchandising en publiciteit.

Je gaat dieper in op hoe je ruimtes omtovert tot coole, in het oog springende settings, die de aandacht van voorbijgangers kunnen trekken. Je gaat verder aan de slag met het ontwerpen van etalages en inrichting voor winkels of andere events, maar ook met het zelf uitvoeren van je eigen ideeën. Je leert hoe je gebruik maakt van kleuren, verlichting, materialen, accessoires en sfeerelementen om een wow-effect te creëren. Je leert hoe je producten op een aantrekkelijke manier presenteert om verkoop te stimuleren en gaat aan de slag om presentaties op te bouwen, die jouw ideeën perfect vertalen. Ook krijg je verdere skills aangeleerd in grafisch ontwerp, zodat je belettering, affiches, banners en andere promotiematerialen kan maken om boodschappen doeltreffend over te brengen.

Tijdens de praktijklessen en stages leer je niet enkel alle beroepsvaardigheden, maar ook klantgericht werken en een professionele beroepshouding aannemen.

Je leert hoe je projecten plant, organiseert en uitvoert, hoe je een budget opmaakt, je tijd beheert en samenwerkt met anderen om deadlines te halen en doelstellingen te bereiken.

Kortom, de studierichting decor, etalage en publiciteit is de ideale voorbereiding op een job als visual merchandiser.


Wat kan je doen na de studierichting Decor, Etalage en Publiciteit?

Decor, etalage en publiciteit is een arbeidsmarktgerichte studierichting. Je kan na het zesde jaar aan de slag op de arbeidsmarkt als commercieel ruimtelijk vormgever.