Doorstroom: architecturale vorming (5-6)Voor wie is deze studierichting?

Je hebt interesse in de wereld van architectuur en ruimtelijk ontwerp. Je bent goed in het visualiseren van ruimtes in je hoofd en bent gefascineerd door gebouwen, steden en interieurs en hoe deze zijn ontworpen. Je houdt ervan om uitgedaagd te worden om te denken, te ontwerpen en te creëren, maar je houdt ook van techniek, wiskunde en wetenschappen.


Wat leer je in deze studierichting?

Onze opleiding architecturale vorming omvat zowel de kunst als de wetenschap van het ontwerpen. Van de algemene vorming tot in de ontwerpateliers, zal je worden uitgedaagd om concepten te verkennen, oplossingen te bedenken en je eigen ontwerpstijl te ontwikkelen.

Je ontwikkelt zowel creatieve als technische vaardigheden die essentieel zijn om ruimtelijke concepten te begrijpen en te communiceren. Je leert op een procesmatige manier architecturale ontwerpen te maken, verschillende teken- en schetsmethoden te gebruiken, fysieke en/of digitale modellen te maken en andere technieken, die worden gebruikt om ideeën voor architectonische ontwerpen vast te leggen en te communiceren. Je leert om zo ruimtelijke concepten tastbaar te maken. Je krijgt een inleiding tot bouwmaterialen en constructietechnieken en de kans om dit alles toe te passen in eigen ontwerpprojecten, waarbij je creatieve concepten ontwikkelt en deze vertaalt naar ruimtelijke ontwerpen.

Maar architectuur gaat verder dan alleen tekeningen op papier. Het omvat ook duurzaamheid, visie op mens en maatschappij en technologische innovatie. Daarom integreren we actuele thema's zoals groen bouwen, digitale modellering en sociale impact in het geheel, zodat je niet alleen een architect in spe wordt, maar ook een kritische denker in een steeds veranderende wereld.


Wat kan je doen na de studierichting Architecturale vorming?

Of je nu droomt van futuristische bouwwerken, duurzame woonwijken of iconische interieurs, onze opleiding architecturale vorming is een ideale voorbereiding op een hogere studie architectuur of interieurarchitectuur en helpt je zo je ambitie waar te maken. Alle andere studierichtingen van het domein kunst en creatie, evenals alle studierichtingen buiten dit domein, behoren tot de mogelijkheden.