Dubbele finaliteit: elektromechanische technieken (3-4)Opleiding

Elektromechanische technieken is een technischwetenschappelijke studierichting met dubbele finaliteit. Deze opleiding bereidt je voor op ′Koel- en warmtetechnieken′ die vanaf de 3de graad zal aangeboden worden in de Wijnpers.

Je krijgt een brede algemene vorming en maakt uitgebreid kennis met industriële technologie via zowel een theoretische als praktische benadering. Het specifiek gedeelte van de opleiding steunt op een wetenschappelijke basis van technische vakken (TV Elektromechanica, TV Koeltechnieken en centrale verwarming) en de praktische uitvoering zoals beschreven in onderliggende beroepskwalificatie(s). Via STEM-vaardigheden vergaar je op een geïntegreerde wijze de nodige competenties.

Elektromechanische technieken is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in technologie en in het bijzonder in onderhoud van mechanische en elektrische systemen of koel- en warmtetechnieken. Leerlingen werken niet alleen met hun hoofd, maar steken ook de handen uit de mouwen via toepassingen in technische realisaties. Ze maken o.a. kennis met verschillende materialen, gereedschappen en technieken en ontwerpen en realiseren constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT.


Vervolgopleiding

In de derde graad kan je aan de slag in elke studierichting van de dubbele finaliteit. De logische vervolgopleiding in de derde graad is koel- en warmtetechnieken.