Dubbele finaliteit: plant-, dier- en milieutechnieken (3e jaar)


Opleiding


Albert Einstein zei ooit: "Het belangrijkste is dat je niet stopt met vragen stellen. Er is een reden dat er nieuwsgierigheid bestaat." Ben jij iemand die altijd waarom vragen stelt? Werk je graag met je handen, maar wil je steeds ook weten waarom je iets doet en wat het resultaat is? Ben je zowel geïnteresseerd in kennis als in vaardigheden? Dan is deze richting echt iets voor jou!

Deze studierichting geeft je een meer theoretisch gerichte vorming maar blijft ook praktijk aanbieden. De lessen praktijk en theorie worden in samenhang gegeven. Het is een praktische benadering maar steeds met een ruime theoretische achtergrond. In de tweede graad krijgen de leerlingen een inleiding in plant, dier- en milieutechnieken. Deze drie pijlers komen evenwaardig aan bod, waardoor de je in contact komt met de volledige sector, wat een invloed kan hebben op je latere studiekeuze.

In de derde graad planttechnische wetenschappen worden er verschillende teelten opgezet. Er worden teelttechnische proeven opgesteld, besproken en verwerkt. Deze richting geeft ook een grondig inzicht in tuinaanleg en -onderhoud. De fundamentele basis van deze richting is duurzaamheid en biodiversiteit.