Dubbele finaliteit: plant-, dier- en milieutechnieken (3-4)


Opleiding


Albert Einstein zei ooit: "Het belangrijkste is dat je niet stopt met vragen stellen. Er is een reden dat er nieuwsgierigheid bestaat." Ben jij iemand die altijd waarom vragen stelt? Werk je graag met je handen, maar wil je steeds ook weten waarom je iets doet en wat het resultaat is? Ben je zowel geïnteresseerd in kennis als in vaardigheden? Dan is deze richting echt iets voor jou!

Deze studierichting geeft je een meer theoretisch gerichte vorming maar blijft ook praktijk aanbieden. De lessen praktijk en theorie worden in samenhang gegeven. Het is een praktische benadering maar steeds met een ruime theoretische achtergrond. In de tweede graad krijgen de leerlingen een inleiding in plant, dier- en milieutechnieken. Deze drie pijlers komen evenwaardig aan bod, waardoor de je in contact komt met de volledige sector, wat een invloed kan hebben op je latere studiekeuze.

In de derde graad planttechnische wetenschappen worden er verschillende teelten opgezet. Er worden teelttechnische proeven opgesteld, besproken en verwerkt. Deze richting geeft ook een grondig inzicht in tuinaanleg en -onderhoud. De fundamentele basis van deze richting is duurzaamheid en biodiversiteit.


Verder studeren - Tewerkstelling


Na deze studierichting kun je als technicus werken in overheidsdiensten, proefbedrijven, onderzoekscentra, plantenkwekerijen, ondernemingen voor aanleg en onderhoud van tuinen en parken en toeleveringsbedrijven voor de tuinbouw (verkoop van tuinbouwmachines, van meststoffen, van fyto-farmaceutische producten).

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor het zevende jaar en de praktijkgerichte vervolgopleiding Se-n-Se agro- en groenbeheer op onze school. Heb je interesse in deze opleiding en spreekt een lange binnen- of buitenlandse stage je aan? Dan is dit zeker een aanrader. Je bent tevens klaar om hogere studies in agro- en biotechnologie of landschaps- en tuinarchitectuur aan te vatten.