Koelinstallaties - duaal (5-6)



Duaal leren

Bij duaal leren leer je vaardigheden op school en op de werkplek, en doe je dus veel werkervaring op. Je zal kennis en vaardigheden verwerven op school én op je werkplek waar je 3 dagen per week zal vertoeven.

Op school krijg je tijdens de school component een brede basisvorming op het gebied van koelinstallaties. Er zal aandacht zijn voor het certificaat 'vakbekwaamheid in de koeltechniek' met als einddoel de 4 types te behalen tijdens de opleiding.

Tijdens de werkplek component zal je volledig ondergedompeld worden in de wereld van de koelinstallaties en hoe deze te installeren. Het bedrijf waar je tewerkgesteld bent zal samen met jou en de trajectbegeleider aan de slag gaan met de beroepskwalificaties. Dit zal resulteren in een opleidingsplan dat individueel wordt opgesteld om van jou een echte top monteur koelinstallaties te maken. Je wordt een vakman of -vrouw met een ruime kennis van materialen en technologie.

Troeven

Deze richting verloopt volgens een leertraject, waarbij je twee dagen naar school gaat. De andere drie dagen ben je aanwezig op je werkplek. De werkplek is een plaats waar je zaken aanleert, inoefent en je geëvalueerd wordt. Je bouwt heel veel ervaring op. Het hoofddoel is het aanleren van een beroep. Daarom betaalt de onderneming aan de leerling geen loon, maar een maandelijkse leervergoeding. Je legt professionele contacten. De overgang naar een vaste job verloop veel vlotter.

Verder studeren - Tewerkstelling

Eenmaal afgestudeerd kan je als monteur koelinstallaties aan de slag.
Je kan ook zelf een bedrijf opstarten, een ondernemersopleiding volgen, een 7de specialisatiejaar Verwarmingsinstallaties of een 7de Technicus installatietechnieken duaal leren aanvangen.
Vanaf het schooljaar 2025-2026 kan je ook doorstromen naar een Se-n-Se Technicus hernieuwbare energie duaal.