Se-n-Se: Agro- en groenbeheer

Opleiding

In dit Se-n-Se jaar (secundair na secundair) specialiseren de leerlingen zich in agro- en groenbeheer. Het opleidingspakket omvat specifieke kennisvakken, stage en bedrijfsbeheer. Wie afstudeert staat steviger op de arbeidsmarkt, en kan zich aanbieden voor de ruime natuur-, groen- en tuinbouw- sector, of kan de overstap maken naar het hoger onderwijs voor een professionele bachelor. Naast de basisopleiding krijgen de leerlingen ook de volgende opleidingen, waar deelcertificaten voor behaald kunnen worden:

  • opleiding verreiker (met certificaat)
  • opleiding kraanmachinist (met certificaat)
  • opleiding hydraulica (met certificaat)
  • opleiding werken op hoogte (met certificaat)

Toelatingsvoorwaarden

Leerlingen van het studiegebied land- en tuinbouw met een diploma secundair onderwijs bezitten de nodige vooropleiding om toegelaten te worden Leerlingen met een diploma secundair onderwijs behaald in een ander studiedomein kunnen na een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad de opleiding volgen.

Verder studeren - Tewerkstelling

Leerlingen die slagen in de Se-n-Se derde graad TSO, Agro- en groenbeheer, behalen het certificaat van een opleiding secundair na secundair. Wie slaagt voor de basiscompetenties van bedrijfsbeheer behaalt het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer.

Meer weten?

In het 1ste semester wordt de theoretische en praktische opleiding aangeboden. Het 2de semester bestaan voornamelijk uit stage in een bedrijf.